Projecten-elektrisch vervoer
Vereniging De Noenes
ELEKTRISCH VERVOER
Samen Slim Rijden

Deelauto project De Noenes

Een deelautoproject op De Noenes. Dat zou mooi zijn. Samen met de organisatie van “ Onze auto” en “Samen Slim Rijden” onderzocht Rob Otten of er interesse bestaat voor het delen van elektrische auto’s op de Noenes. Tijdens twee interessepeilingen leek er genoeg belangstelling is om het deelautoproject verder te brengen en echt te gaan realiseren. Helaas bleek de belangstelling uiteindelijk toch tegen te vallen. Er waren niet genoeg aanmeldingen om hier ook echt een deelauto te kunnen plaatsen. We hopen in de toekomst dit initiatief nog een keer te kunnen opstarten. 

3 redenen om een elektrische auto te delen

  • U bespaart tijd en kosten. Met een deelauto hoeft u geen verzekering te regelen, keuringen te laten doen of wegenbelasting te betalen.
  • Meer ruimte in onze buurt. Iedere elektrische deelauto vervangt wel 5-7 privé auto’s.
  • Het is duurzamer. De Noenes wordt nog duurzamer. Een elektrische auto stoot namelijk minder CO2 en stikstof uit dan een brandstofauto. Daarnaast rijden autodelers minder kilometers. 

Hoe werkt het ook al weer?
Met een deelauto is het voor iedereen mogelijk om een auto tijdelijk te gebruiken. Op de momenten dat je die soms nodig hebt. Een deelauto staat centraal in het buurtschap de Noenes opgesteld en wordt via een elektrische laadpaal geladen. Op het moment dat een deelnemer de auto wil gebruiken dan kan hij of zij deze reserveren via een app op de mobiele telefoon. U vult de dag en de tijd in waarop u hem nodig hebt en reserveert hem. De auto staat dan opgeladen klaar voor gebruik. Als u weer terugkomt parkeert u de auto op dezelfde plaats, sluit u de elektrische kabel weer aan en sluit u de auto netjes af. De tijd dat u de auto hebt gebruikt, staat geregistreerd in de app. De rekening ontvangt u via uw abonnement. U kiest zelf welk abonnement het beste bij u past. Dit hangt af van uw persoonlijke gebruik.

Plus abonnement:
€ 50 per maand, € 2,50 per uur, € 0,18 per km + meeruren korting

Top abonnement:
€ 100 per maand, € 1,50 per uur, € 0,18 per km + meerurenkorting

Voor het opladen betaalt u niks, dat zit in de prijs. Ook onderweg. Huisgenoten (max 3) kunnen hetzelfde abonnement kiezen als de hoofdgebruiker. Zij betalen dan slechts €5 per maand plus de gebruikstarieven die horen bij dat abonnement. De contractperiode voor de reguliere abonnementen is een jaar. Het wisselen van een abonnement kan na afloop van de contractperiode; een wijziging naar een hoger abonnement kan ook tussendoor. De deelauto en inzittenden zijn prima verzekerd. Het eigen risico bedraagt €500 per gebeurtenis.

Ook meedoen?
Wilt u ook meedoen met het deelautoproject? Dan kunt u zich hier inschrijven.