Projecten-elektrisch vervoer
Vereniging De Noenes
ELEKTRISCH VERVOER
Samen Slim Rijden

Deelauto project De Noenes

Zoals u misschien hebt gelezen, is er een initiatief voor een deelautoproject op de Noenes. Dit persoonlijke initiatief is opgezet door Rob Otten. Samen met de organisatie van “ Onze auto” en “Samen Slim Rijden” onderzocht hij of er interesse bestaat voor het delen van elektrische auto’s op de Noenes. Tijdens twee interessepeilingen bleek dat er genoeg belangstelling is om het deelautoproject verder te brengen en echt te gaan realiseren. Doet u ook mee met dit mooie project waarmee u uw autokosten kunt verlagen en de CO2 uitstoot te verminderen?  

3 redenen om een elektrische auto te delen

  • U bespaart tijd en kosten. Met een deelauto hoeft u geen verzekering te regelen, keuringen te laten doen of wegenbelasting te betalen.
  • Meer ruimte in onze buurt. Iedere elektrische deelauto vervangt wel 5-7 privé auto’s.
  • Het is duurzamer. De Noenes wordt nog duurzamer. Een elektrische auto stoot namelijk minder CO2 en stikstof uit dan een brandstofauto. Daarnaast rijden autodelers minder kilometers. 

Hoe werkt het ook al weer?
Met een deelauto is het voor iedereen mogelijk om een auto tijdelijk te gebruiken. Op de momenten dat je die soms nodig hebt. Een deelauto staat centraal in het buurtschap de Noenes opgesteld en wordt via een elektrische laadpaal geladen. Op het moment dat een deelnemer de auto wil gebruiken dan kan hij of zij deze reserveren via een app op de mobiele telefoon. U vult de dag en de tijd in waarop u hem nodig hebt en reserveert hem. De auto staat dan opgeladen klaar voor gebruik. Als u weer terugkomt parkeert u de auto op dezelfde plaats, sluit u de elektrische kabel weer aan en sluit u de auto netjes af. De tijd dat u de auto hebt gebruikt, staat geregistreerd in de app. De rekening ontvangt u via uw abonnement. U kiest zelf welk abonnement het beste bij u past. Dit hangt af van uw persoonlijke gebruik.

Hoe nu verder?
We hebben bekeken waar de deelauto(’s) centraal in de Noenes zouden kunnen komen te staan. De kruising Blazeveldweg-Scheurbroeksesteeg zou een geschikte opstelplaats kunnen zijn. Dit is de plaats vlak het publicatiebord en de glasvezelservice kast. Hier is al elektrische stroom aanwezig en het is een openbare weg met redelijk wat ruimte voor 2 auto’s. Op dit moment is er contact met de gemeente Oisterwijk over het plaatsen van een gratis (gesubsidieerde) dubbele laadpaal voor 2 deelauto’s. 

Wanneer starten?
We richten ons voorlopig op 1 juni 2021 voor het in gebruik nemen van de deelauto’s. We zijn daarbij uiteraard wel afhankelijk van de aanleg van de laadpaal en de daadwerkelijke inschrijvingen van deelnemers voor een abonnement. We houden u op de hoogte!

Wat kost het?
Er zijn verschillende abonnementen.

Voordeel abonnement:
€ 25 per maand, € 3,50 per uur en € 0,18 per km + meeruren korting

Plus abonnement:
€ 50 per maand, € 2,50 per uur, € 0,18 per km + meeruren korting

Top abonnement:
€ 100 per maand, € 1,50 per uur, € 0,18 per km + meerurenkorting

Voor het opladen betaalt u niks, dat zit in de prijs. Ook onderweg. Huisgenoten (max 3) kunnen hetzelfde abonnement kiezen als de hoofdgebruiker. Zij betalen dan slechts €5 per maand plus de gebruikstarieven die horen bij dat abonnement. De contractperiode voor de reguliere abonnementen is een jaar. Het wisselen van een abonnement kan na afloop van de contractperiode; een wijziging naar een hoger abonnement kan ook tussendoor. De deelauto en inzittenden zijn prima verzekerd. Het eigen risico bedraagt €500 per gebeurtenis.

Ook meedoen?
Wilt u ook meedoen met het deelautoproject? Dan kunt u zich hier inschrijven. 
Nu inschrijven