Vereniging De Noenes
ELEKTRISCH VERVOER
Samen Slim Rijden
Slider

Deelauto project De Noenes

Zoals u misschien hebt gelezen, is er een initiatief voor een deelautoproject op de Noenes. Dit persoonlijke initiatief is opgezet door Rob Otten. Samen met de organisatie van “ Onze auto” en “Samen Slim Rijden” onderzocht hij of er interesse bestaat voor het delen van elektrische auto’s op de Noenes. Tijdens twee interessepeilingen bleek dat er genoeg belangstelling is om het deelautoproject verder te brengen en echt te gaan realiseren.

3 redenen om een elektrische auto te delen

  • Je bespaart tijd en kosten. Met een deelauto hoef je geen verzekering te regelen, keuringen te laten doen of wegenbelasting te betalen.
  • Meer ruimte in onze buurt. Iedere elektrische deelauto vervangt wel 5-7 privé auto’s.
  • Het is duurzamer. De Noenes wordt nog duurzamer. Een elektrische auto stoot namelijk minder CO2 en stikstof uit dan een brandstofauto. Daarnaast rijden autodelers minder kilometers. 

Hoe werkt het ook al weer?
Met een deelauto is het voor iedereen mogelijk om een auto tijdelijk te gebruiken. Op de momenten dat je die soms nodig hebt. Een deelauto staat centraal in het buurtschap de Noenes opgesteld en wordt via een elektrische laadpaal geladen. Op het moment dat een deelnemer de auto wil gebruiken dan kan hij of zij deze reserveren via een app op de mobiele telefoon. U vult de dag en de tijd in waarop u hem nodig hebt en reserveert hem. De auto staat dan opgeladen klaar voor gebruik. Als u weer terugkomt parkeert u de auto op dezelfde plaats, sluit u de elektrische kabel weer aan en sluit u de auto netjes af. De tijd dat u de auto hebt gebruikt, staat geregistreerd in de app. De rekening ontvangt u via uw abonnement. U kiest zelf welk abonnement het beste bij u past. Dit hangt af van uw persoonlijke gebruik.

Hoe nu verder?
We hebben bekeken waar de deelauto(’s) centraal in de Noenes zouden kunnen komen te staan. De kruising Blazeveldweg-Scheurbroeksesteeg zou een geschikte opstelplaats kunnen zijn. Dit is de plaats vlak het publicatiebord en de glasvezelservice kast. Hier is al elektrische stroom aanwezig en het is een openbare weg met redelijk wat ruimte voor 2 auto’s. Op dit moment is er contact met de gemeente Oisterwijk over het plaatsen van een gratis (gesubsidieerde) dubbele laadpaal voor 2 deelauto’s. 

Wanneer starten?
We richten ons voorlopig op 1 juni 2021 voor het in gebruik nemen van de deelauto’s. We zijn daarbij uiteraard wel afhankelijk van de aanleg van de laadpaal en de daadwerkelijke inschrijvingen van deelnemers voor een abonnement. We houden u op de hoogte!

Ook meedoen?
Wil je ook meedoen met het deelautoproject? Schrijf je dan nu in! Wil je weten wat de kosten precies zijn? Ook dan kun je deze link gebruiken. Je krijgt eerst informatie over de abonnementsprijzen te zien.

Nu inschrijven