Terugblik burendag 2022

Zaterdag 24 september was het weer burendag. In buurtschap De Noenes is dit ieder jaar een evenement waar ruim 100 bewoners op af komen. Van een workshop ambachtelijk leer bewerken tot het maken van insectenhotels, er was voor iedereen wel iets leuks te doen.

Bij het opbouwen hielden we ons hart vast met al die regen. Maar de hele middag bleef het zowaar droog. Daardoor was de opkomst als vanouds en kijken we ook nu weer terug op een hele geslaagde burendag.

Op zoek naar verbinding
De voorbereiding voor de burendag begint al voor de zomervakantie met een groep van ongeveer 10 enthousiaste bewoners. We brainstormen dan met elkaar over een leuke invulling voor deze dag. We proberen altijd activiteiten te organiseren met een link naar de natuur. En activiteiten die de sociale cohesie bevorderen. We zoeken daarbij ook naar de verbinding met organisaties of verenigingen in de buurt. Dit jaar legden we bijvoorbeeld contact met Bijenhoudersvereniging Ambrosius in Boxtel. Zij gaven op de burendag uitleg over het leven van de bij. Daarnaast konden bewoners een insectenhotel maken bij een kraampje van onze Natuurwerkgroep, zelf biologisch (af)wasmiddel maken of een mini workshop volgen om een armbandje of sleutelhanger te maken met ambachtelijk leer. En gezellig met bekende of juist onbekende buren een praatje maken, daar is deze dag natuurlijk ook voor bedoeld.

Opgeruimd staat netjes
Na de burendag zijn we nog verder aan de slag gegaan met de houten palen voor het netjes kunnen ophangen van plastic afvalzakken. Wij hebben als vereniging de palen gekocht en van de gemeente hebben we kroonringen gekregen. Op de burendag hebben we deze in elkaar gezet. Een paar weken na de burendag hebben we deze houten daadwerkelijk geplaatst. Ook onthulden we tijdens de burendag een nieuw welkomstbord omdat de oude aan vervanging toe is. Deze plaatsen we in het voorjaar van 2023 op de hoek van de Blazeveldweg en Scheurbroeksesteeg.

 

 

 

 

 

 

Hieronder vind je een terugblik op de burendag van 2020 en 2021.

2021

2020

Burendag 2022 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

\