Vereniging De Noenes
BURENDAG 2019

Van lappendeken naar buurtschap

Slider

Op zaterdag 28 september was het weer zover: Burendag 2019.  Een dag in het teken van elkaar ontmoeten en gezelligheid. En ook dit jaar zijn we daar met elkaar weer in geslaagd! Vanaf 14.00 uur was iedereen welkom op het terrein van de Minicamping aan de Blazeveldweg. Bij de koffie kon iedereen genieten van een heerlijk stukje eigen gemaakte taart. De keuze was enorm! Fijn dat zoveel buren hieraan hebben meegewerkt!

Het wordt een soort traditie om tijdens burendag iets te maken of te doen dat in het teken staat van de natuur of duurzaamheid. In 2017 maakten we met elkaar mooie houten bordjes die op de verschillende kruispunten van de Noenes te vinden zijn. In 2018 gingen we aan de slag met een insectenhotel. Deze Bee&Bee heeft een mooi plekje gekregen aan de Blazeveldweg. Dit jaar wilden we met elkaar iets doen tegen de eikenprocessierups en maakten we een groot aantal mezenkastjes.  Duidelijk werd ook dat op de Noenes een aantal echte Robinsons wonen. De vuurmaak-proef werd door een aantal bewoners fanatiek afgelegd. 

Met elkaar gingen we ingrediënten snijden voor heet avondeten dat bestond uit heerlijke, eigengemaakte salades, zelf gebakken pizza’s en heerlijke pannenkoeken. De avond werd door Dr. Feelgood afgesloten met een gezellig feest. 

 

Burendag 2019 werd  mede mogelijk gemaakt door: