De activiteitencommissie organiseert ieder jaar de inmiddels traditionele burendag. Een gezellige dag waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. En een dag waarop we altijd proberen om gezamenlijk iets te maken.  Hieronder lees je het verslag van de burendag van zaterdag 26 september 2020. Ondanks de coronamaatregelen een zeer geslaagd evenement!

Voor vragen over Burendag kun je terecht bij Inge Vermeer-Vrieling via ingevrieling@denoenes.nl


Burendag 2020: een geslaagde en gezellige dag! 

Zaterdag 26 september was het weer Burendag. Vanwege de coronamaatregelen ging de activiteitencommissie van Vereniging De Noenes voor de zomer aan de slag met het bedenken van een alternatieve opzet. En dat is dankzij de inzet van veel bewoners gelukt. Onder de noemer “Ken je buur(t)” werden verspreid over het buurtschap allerlei activiteiten georganiseerd.

De traditionele Burendag op De Noenes is een evenement waar veel bewoners op af komen. Dit jaar stak de activiteitencommissie van Vereniging De Noenes deze dag in een ander jasje om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Op verschillende plekken konden bewoners terecht voor kleinschalige activiteiten. Van kunstexposities, demonstraties en rondleidingen in prachtige tuinen, tot een wijnproeverij en speurtocht. Er was voor ieder wat wils.

Aandacht voor de natuur
Vereniging De Noenes besteedt elke Burendag ook nadrukkelijk aandacht aan de natuur. In voorgaande jaren maakten de bewoners met elkaar al een groot insectenhotel en mezenkastjes om op een natuurlijke manier de eikenprocessierups te bestrijden. Een gezamenlijke activiteit was dit jaar vanwege corona niet mogelijk. In plaats daarvan vertelde een vrijwilliger van IVN Natuureducatie hoe je je tuin vogelvriendelijk kunt maken. En bewoners konden tegen inlevering van erfverharding met korting een kruidentuintje of sedumplantjes kopen. Dit op initiatief van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius in samenwerking met het Pr. Bernard Buurt-water-natuurfonds. Van deze actie werd goed gebruik gemaakt!

Genieten van streekproducten
Een hapje en drankje ontbrak uiteraard ook niet. De bewoners van De Noenes konden hiervoor terecht bij kraampjes van lokale ondernemers uit Haaren en genieten van heerlijke streekproducten.  Ook de traditionele “Heel Noenes Bakt” taartwedstrijd viel weer in de smaak.

Ken je buur(t)
“Deze opzet pakte eigenlijk heel goed uit”, vertelt de activiteitencommissie. “Doordat activiteiten verspreid over De Noenes plaatsvonden, was het makkelijker om een praatje te maken met bewoners die je normaal niet zo gauw tegenkomt. En het was een leuke manier om je eigen buurt nog wat beter te leren kennen. Al met al hebben we veel positieve reacties gekregen en kijken we terug op een zeer geslaagde dag!”

 

 

 

Burendag 2020 werd mede mogelijk gemaakt door: