Natuurpicknickplaats een feit! 

Op vrijdag 6 maart kreeg Vereniging De Noenes een buurtcadeau overhandigd van het Oranjefonds. De cheque ter waarde van € 3.000 heeft de Vereniging gebruikt om onder andere een natuurpicknickplaats in te richten die gebruikt kan worden als ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers van het buurtschap.

Vereniging De Noenes kreeg dit buurtcadeau nadat eind 2018 de Postcodeloterij straatprijs op de Scheurbroeksesteeg was gevallen. Het Oranjefonds stelde in samenwerking met de Postcodeloterij ook voor de rest van het buurtschap een prijs beschikbaar. Vereniging de Noenes diende bij het Oranjefonds een idee in waar alle bewoners plezier van zouden hebben. En dat werd de inrichting van een natuurpicknickplaats en de aanschaf van tafels, banken en verlichting die bij activiteiten van de verschillende werkgroepen van De Noenes gebruikt kunnen worden.

Vereniging De Noenes organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten die in het teken staan van zorg voor elkaar en de natuur. Eerder maakten de bewoners met elkaar een groot insectenhotel en tientallen mezenkastjes om de processierups te bestrijden. Het buurtcadeau van het Oranjefonds kan de Vereniging goed gebruiken en werd dan ook met veel plezier door de bewoners in ontvangst genomen. En inmiddels is de Natuurpicknickplaats een feit. En wat is hij mooi geworden! Met dank aan Rob van Zon Timmerwerken.